Ulei esențial de lemongrass (cymbopogon citratus) organic Eco Cosmetics

Marca Eco CosmeticsEco Cosmetics
Disponibilitate În stoc
  • Lemongrass
  • 10 ml
Preț: 24.00 24.00 lei (Include TVA)
Ai întrebări despre produs?
0741 098 822

Specificaţii

Eco Cosmetics

Lemongrass sau iarba de lămâie este o plantă perenă, un fel de iarbă sub formă de tufă, crește și se multiplică rapid, formând o adevărată rețea de rădăcini în sol. Planta este folosită în diverse zone ca și condiment, plantă medicinală dar și pentru proprietățile sale de parfumare și de respingere a insectelor.

Uleiul esențial extras prin distilarea frunzelor este un ingredient valoros în săpunuri, parfumuri și în diverse produse cosmetice.

PROPRIETĂŢI:

tonic cutanat
vasodilatator
antidepresant, sedativ al sistemului nervos
antiparazitar, antiinfecțios, antifungic
repelent
ferbrifug
deodorizant, parfumant

RECOMANDAT PENTRU:

revitalizarea tenului
tonifierea pielii
redobândirea fermității pielii
stimularea circulației sanguine
deparazitarea pielii
respingerea insectelor
parfumarea produselor cosmetice și a săpunurilor
odorizarea și împrospătarea mediului ambiant

Ingrediente: ulei esenţial de Lemongras (cymbopogon citratus)  organic din agricultura ecologica fara pesticide, erbicide, fertilizatori. Tara de provenienta: Egipt. Produs in Germania, prin metoda la aburi.

Aroma: verde, proaspată, crudă, ușor citrică

Ca parfum se potriveşte cu: busuioc, bergamotă, piper negru, salvie, coriandru, chiparos, fenicul, ghimbir, grapefruit, lavanda, lămîie, palmarosa, patchouli, rozmarin, cimbru, vetiver

UTILIZARE:

inclus într-un ulei vegetal de bază pentru masaj în scopul stimulării circulației sanguine, în concentrație de 1-2%
inclus într-o bază vegetală pentru masarea musculaturii, sau stimularea supleții. în concentrație de 1-2%
ca ingredient în prepararea cremelor sau loțiunilor dedicate tonifierii tenului în concentrație de 1-2%
ca ingredient în prepararea unguentelor cosmetice în cazuri de infecții cutanate sau înțepături de insecte, în concentrație de 1-2%
sub formă de comprese antiseptice, 2%
ca ingredient parfumant în sprayuri de corp sau de picioare, previne transpirația excesivă, 2-3%
ca ingredient pentru parfumarea cremelor, diverselor cosmetice și a deodorantelor, 2-3%
ca ingredient în soluții pentru respingerea insectelor, inclusiv la animalele de casă, 2-3%
în vaporizatoare și candele pentru a destinde atmosfera și a crea o ambianță calmă, pentru probleme neurotice sau cefalee ușoară

PĂSTRARE: închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură și lumină

DATE DE SIGURANŢĂ:

non-toxic, posibil iritant, non-sensibilizant, nu este recomandat în sarcină şi alăptare; posibil alergizant, recomandăm efectuarea testului înainte de utilizare; nu lăsați la îndemâna copiilor; uz extern!

Produse asemănătoare